Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Jazz, klassisk, pop og Les Lanciers

05-03-2019
 
Lørdagen blev en af de mere kulturelle dage her i det vesthimmerlandske.

For andet år i træk inviterer Vesthimmerlands Kommune til AHA Kulturuge - en uge med et væld af kulturelle oplevelser med musik, sang og teater for alle aldersgrupper. Her er glade amatører på slap line kombineret med professionelle og kendte kunstnere.

Fruen og jeg deltog i åbningsarrangementet, som bogstavelig talt udspillede sig på tre af Farsøs industrivirksomheder. På den store vinduesfabrik Outline oplevede vi dansk jazz i verdensklasse med mundharpespilleren Mathias Heises kvartet, som leverede flotte numre med plads til masser af soli og improvisationer i en fabrikshal fyldt med velduftende træ.
 


En af vores søn Thomas’ gamle klassekammerater fra gymnasiet, Ebbe Michelsen, er en meget dygtig pianist, hvilket vi og alle andre kunne konstatere, da vi smagte på kulinariske lækkerier fra Kanalfogedens Køkken i Løgstør, som havde lavet en tallerken med lokale råvarer. Diner-musikken var international, men altså leveret af lokale hænder, som bevægede sig behændigt hen over de sort-hvide tangenter.
 

Internationalt men stadig dansk musik var der også hos Danilift, hvor to tredjedele af Outlandish underholdt med deres multietniske popmusik, som indbefatter hits som Guantanamo og Aicha.
 

Fra Farsø gik det videre til gallafest på Vesthimmerlands Gymnasium, hvor yngstesønnen Morten går i 3. g og derfor skulle træde ud i den klassiske dans Les Lanciers. Inden da skulle farmand lige tage fotos af sønnen med gallapartner og af hele den festklædte klasse. Flot om imponerende og en voldsom kontrast til, da man selv stod der i 70’erne og udførte dansen i T-shirt og kondisko…
 


Gallafesten er stort sat op med tema, som denne gang var En aften i den fortryllede skov. Der var gjort meget ud af at pynte en ellers kedelig idrætshal op til fest - og jeg skal love for, at det fungerede og var flot.

Som aftenen skred frem blev de flotte rober skiftet ud hos nogle, og flade sko og bare tæer vandt over høje hæle og stiletter, medens der blev danset og festet i en herlig atmosfære, hvor elever og medarbejdere hyggede sig sammen med forældrene. Igen lidt af en kontrast til min gymnasietid, hvor mine forældre vist kun var på skolen, den dag, jeg blev student.

Og netop student, er næste mål for de mange VHG’ere, nu hvor festen i den fortryllede skov afløses af nogle hårde med forberedelser til de afsluttende prøver.

Når de er afsluttet, skal der så festes videre….

Kategori: 2019

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby