Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

The Zombies

27-12-2018
En af mine seneste blog handlede om koncerten på Train i Aarhus med Uriah Heep. Forud for dem spillede det engelske 60'er band The Zombies.
 


Mit kendskab til gruppen var forud for koncerten ret lille - jeg huskede svagt deres hit “She's Not There”, og så var keyboardspilleren Rod Argent med til at danne gruppen.

Argent var også med i Aarhus sammen med en anden af bandets stiftere, forsangeren Colin Blunstone. Et par ældre herrer, og da de entrede scenen kunne man have sin tvivl om, hvorvidt det ville blive en pinlig omgang retrorock.

Intet kunne være mere forkert.

Fra første tone stod det klart, at det ville blive en god oplevelse, og det viste sig jo, at jeg faktisk kunne huske flere af deres numre - ikke mindst “Time Of The Season”, som meget godt rammer den karakteristiske blanding af psykedelisk musik og pop, som også The Beatles og The Beach Boys var foregangsmænd for. Ja, faktisk stod gruppen for mig lidt som et klon af de på den tid største grupper fra hver sin side af Atlanten.
 


Colin Blunstones stemme er karakteristisk og smuk - og den lød faktisk frisk og flot, selv om manden har passeret det 70. Rod Argent tryllede på sit keyboard, og det blev også til et enkelt hit fra hans egen gruppe Argent: Den publikums- og klappevenlige “Hold Your Heads Up”.

Gruppen har siden februar 2018 haft et dansk islæt i skikkelse af Søren Koch på bas. Han er med i det danske band The Beatophonics, men trådte til med kort varsel, da Zombies-bassisten, ex-Kinks medlemmet Jim Rodford, døde efter et fald. Koch passer perfekt ind i gruppen, spiller en solid bas og kan synge de flotte vokalharmonier, som er vigtige for gruppens lyd.

Og netop lyden var noget af det, som gjorde, at Zombies denne aften på Train stod som det bedste oplevelse for mig. Den positive overraskelse over deres flotte numre sammen med den flotte og nuancerede lyd betød, at Uriah Heeps hårde rock og meget højere lydniveau blev lidt for unuanceret i forhold til opvarmningen.

Nok er jeg til vinyl og analog lyd, men Spotify er bestemt rart at have, når man lige skal dykke ned i Zombies bagkatalog, som bl.a. indbefatter albummet “Odyssé And Oracle”, som er udgivet i kølvandet på Sgt. Pepper og som er indstillet til at være mellem de 100 vigtigste albums nogensinde. Gruppen er indstillet til at komme med i Rock'n Roll Hall Of Fame.
 
De flotte fotos, som ledsager denne blog, stammer fra koncerten i Aarhus og er taget af Per Ryolf, som ud over foto og musik er optaget af brandbiler og livet i Aarhus generelt. Man kan se hans billeder HER
 

Kategori: 2018

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby