Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Historien om lille Philip(s)

25-05-2018
For fem år siden fik jeg på min fødselsdag en mail, som var sendt via min hjemmeside. Mailen kom fra Bente Jensen i Aarhus, som havde læst mine blogs og min hjemmeside, hvor jeg bl.a. skrev om gamle Philips-produkter - og at jeg jagtede en transportabel pladespiller i stil med den jeg selv fik i fødselsdagsgave i 1970.

Bente havde sådan en lille Philips - en 303 med tilnavnet “UFO”, som man snildt forstår, når man ser den runde form, som godt kan lede tankerne hen på en flyvende tallerken, som vi sin sin tid havde en ide om kunne komme flyvende ind fra fjerne planeter. Jeg havde tidligere set sådan en pladespiller stå på elmuseet i Tange, og syntes den var vildt fed.

Bente ville gerne forære mig sin gamle pladespiller, som i sin tid blev købt for konfirmationspengene - den var pæn og velholdt, men som hun også skrev, desværre ikke i funktionel tilstand.

 
Jeg ville nu gerne have den alligevel og hentede den en dag, hvor jeg alligevel skulle til Aarhus. Bente var glad for, at den kom et sted hen, hvor den blev værdsat. Og det er den blevet, og bliver det endnu mere fremover, da jeg i januar valgte at lade et værksted, Bremdal Radio i Struer, se på den med henblik på en renovering. De mente den nok kunne lade sig gøre, selv om det nok heller ikke ville blive billigt. Jeg var dog klar til at betale de små 2.000 kr. for arbejdet - også set i lyset af, at jeg jo ikke havde givet noget for det lille runde vidunder.

Forleden blev den lille Philips så bragt hjem til Farsø, hvor den straks blev tilsluttet strøm og pålagt en single med Creedence Clearwater Revival - “Up Around The Bend”. Det var en af de første singler, som spinnede på min første pladespiller i sin tid - sideløbende med Præriens Skrappe Drenge og Black Sabbath. Hvem sagde bred musiksmag hos en 12-årig?

Smilet på mine læber var til at tage og føle på, da nålen gled ned i rillen og det karakteristiske guitarriff fra John C. Fogerty strømmede ud af højttaleren i låget. Jeg var, vist glad i låget….

Det første spin blev naturligvis optaget på video og delt med gud og hver mand. Man må jo give udtryk for sin glæde - og naturligvis blev der også sendt en venlig tanke, en mail og en video til Bente i Aarhus, som kvitterede med at være lige så glad og begejstret for projektet.

Tak Philip(s) - og Bente :-)
 

Kategori: 2018

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby