Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Ulven er her - Steppenwolf

11-05-2018
Da jeg var en bette knægt i Farsø, havde vi blandt meget andet, som ikke er længere, en biograf midt i byen. Her kunne vi se film alle ugens dage, og der var rift om de tre forreste rækker, cowboyrækkerne, hvor man kunne sidde på lige den plads, man ville. Modsat de lidt mere mondæne, nummererede pladser oppe bagved.

I 1969 kom kultfilmen Easy Rider med Dennis Hopper og Peter Fonda i hovedrollerne - en film om motorcykler, frihed og musik. Ikke mindst Steppenwolfs “Born To Be Wild” er blevet det musikalske symbol på den film.

Selv om jeg har meget musik fra den periode, er det faktisk yderst begrænset, hvad jeg har med Steppenwolf på LP eller CD. For nylig købte jeg en brugt LP med nogle af gruppens største hits - Born To Be Wild, The Pusher, Magic Carpet Ride og Snowblind Friend var nogle af dem. Det satte gang i noget - det er jo fantastisk fed musik med John Kays karakteristiske stemme i forgrunden.

Siden da har jeg kigget forskellige steder i jagten på gamle vinyler med steppeulvene i den amerikanske version, forstås. Og det er da blevet til en 4-5 stykker, som spinner lystigt for tiden.

Ikke mindst nummeret “The Pusher” har ramt mig - her fra netop filmen Easy Rider:
 
 

Kategori: 2018

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby