Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

MP Huset i Farsø

19-08-2017
Mine skriblerier her på bloggen om gamle bygninger, nyrenoverede og forfaldne, har kastet en del interesse af sig. Så jeg byder lige ind med lidt mere fra samme skuffe.

Centralt i byen ligger den tidligere manufakturforretning, som i min barndom blev drevet af Marinus Poulsen - senere Marinus Poulsen & Søn. En rigtig iværksættervirksomhed, hvor jeg bl.a. husker det store karakteristiske neonskilt ud mod Søndergade - det var stort dengang i 60’erne, det nye og moderne var kommet til den lille by i Vesthimmerland.
 
MP Huset med futuristisk neonreklame en decemberaften (Foto: Aksel Jacobsen/Lokalhistorisk Arkiv, Farsø)

Gennem årene har bygningen rummet forskellige ting: Der har været andre, som også har drevet manufakturforretning, og der har været herretøjsforretning og sportsforretning i en del af den. Skobutik har der også været, og senest har der været en forretning, som har handlet med maling og gulvbelægning - til sidst kun gulvbelægning. Fra den sidste virksomhed har huset i byen fået tilnavnet “Colorama-bygningen”, men for mig er det altså MP Huset.
 
Søndergade med vue mod Nørregade. Til venstre MP Huset (Foto: Lokalhistorisk Arkiv, Farsø)
 
I sommeren 2016 udbrød der brand i et lagerlokale i bygningen, som hurtigt stod omspændt af flammer. Beredskabet var hurtigt fremme og fik også bugt med ilden - men bygningen stod ikke til at redde. Den har siden stået som en brandtomt og skamplet midt i byen ved siden af den smukke gamle administrationsbygning på Torvet, som kommunen har været fornuftige nok til at give dette navn tilbage, efter at det i en periode fik navnet Lille Torv!

 
Kommunen har da også ageret på situationen og købt bygningen med henblik på nedrivning. Der er øjensynligt en tvist med forsikringen - eller har været - for meldingen er, at den snart vil blive revet ned. Der er tidligere meldt ud, at det skulle være før sommerferien. Det skete så ikke.

I disse dage er der golfturnering i Gatten, Made In Denmark, som trækker mange turister til egnen. Farsø Handelsstandsforening har været på (maler)-pletten og sat lidt kulør på den tidligere farvehandel, som har fået hvid farve på de afdækkede vinduer, dannebrogsflag og store bannere, som fortæller om områdets fortræffeligheder.
 

Det pynter da lidt, men det ville være rart, om vi snart blev fri for det syn i byen...

Kategori: 2017

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby