Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Samuel, solnedgang og sæler

13-08-2017
Lørdag aften var jeg med familien i Hvalpsund, hvor der er tradition for, at Samuel Frederiksen afvikler sin sidste solnedgangskoncert på færgen Mary.
 


Sådan var det også i år, og denne gang var det Samuels Frederiksens sidste koncert af den slags i det hele taget. Han og hustruen flytter nemlig fra Hvalpsund til Silkeborg, og dermed mister egnen et musikalsk ægtepar, som gennem årene har sat deres helt eget præg på det vesthimmerlandske. De har drevet restaurationen Ertebælgen i Ertebølle, og Samuel har været med i bl.a. Hvalpene, som et Hvalpsund-baseret orkester, jeg havde fornøjelsen af at fotografere for mange år siden. Gennem de seneste år er det også blevet til populære spil-sammen aftener på Fiskegården i Hvalpsund, og så har Samuel troligt spillet solen ned på sin bænk ved marinaen - ikke hver aften, men mange aftener fra maj til august.

Lørdagens koncert var begunstiget af rimelig godt vejr, efter at det ellers havde silet ned dagen igennem.

Fra en lille udsigtsplatform trakterede Samuel, og hans søn Alan, med kendte melodier udsat for cornet og trækbasun.

Publikum nød musikken på færgens dæk, hvor et par bilister, som bare skulle over sundet, fik sig en ekstra oplevelse med på vejen.

En flok på 15-20 sæler samledes på tangen ved Sundsøre en halv times tid før koncerten, gad vide, om rygtet har spredt sig også i sælkredse. Jeg fik i alle tilfælde nogle af mine første sælbilleder fra Mary, bl.a. dette, hvor en sæl leger i vandet, medens de andre har deres på det tørre.
 


Og som en perfekt afslutning spillede solen også med, da den på smukkeste vis gled ned gennem skyerne og på Salling, medens Mary sejlede ind i lejet i Hvalpsund, medens alle sang med på nationalsangen.
 


Til slut er der vel kun at sige: Tak for musikken Samuel og pøj pøj med den og din nye tilværelse i Silkeborg.
 

Kategori: 2017

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby