Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Gamle venner, søfolk og spejdere

31-07-2017
Vildfarelse på Langeland, sommerens bedste badedag på Danmarks bedste badestrand, flådens friske fyre i Faaborg, fynske alper, færgetur igen-igen, Sønderborg og Spejdernes Lejr i sol og regn. Det er stikordene til de sidste feriebloggerier fra en dejlig sommerferie.
 


Anden del af årets sommerferie gik mod syd - men dog stadig indenfor landets grænser. I forbindelse med Landsstævnet i Aalborg løb jeg på et par gamle HCI-kolleger, som har sommerhus på Langeland. Det blev til en åben invitation, som vi indløste onsdag i sidste uge - på sommerens flotteste dag. Og naturligvis skulle vi en tur til Ristinge Strand, som med rette betegnes som en af Danmarks bedste badestrande - og denne solskins-onsdag var den bare den bedste - og så i hyggeligt selskab.

Det er vel 15 år siden, vi sidste besøgte Lars og Eva på Langeland - vi havde ikke lige fået adressen med os, men jeg mente nok, at jeg kunne kende vejen, når først vi nåede i nærheden. Det kunne jeg så ikke, og til slut måtte vi ty til sidste udvej: Ringe til værterne og fortælle, at vi var blevet væk. Der er ikke den optimale forbindelse til telefonen derinde mellem træerne, så det gik så som så med at blive guidet på vej, men adressen fik vi, og snart fandt vi det forjættede land og sommerhuset - og snakken gik om gamle og nye dage i Haverslev og Vandel.

Det er ikke kun telefonforbindelsen som er svag på Langeland. Det samme er storbyernes forstyrrende lys, og derfor kunne vi nyde den smukkeste stjernehimmel og tælle mere end en håndfuld stjerneskud, inden vi gik til køjs.

Torsdag var det farvel til Langeland og go’da’ til det sy’fynske - nærmere bestemt Brobyværk, hvor vi skulle overnatte, og så Faaborg, som vi besøgte sammen med mange af søens folk, som lagde vejen forbi på deres sejlads Fyn Rundt for bevaringsværdige skibe.
 


Vi var på havnen, da skibene et for et gled ind gennem havneindløbet for efterfølgende at blive “pakket” godt inde i havnen, så alle kunne være der. En frisk skipper sad på sit store træskib og fortalte om de forskellige skibe, hilste på besætningerne og sågar brød ud i sang, da en kvindelig skipper ved roret på “Tøsebåden” havde fødselsdag. Vi fik også et glimt af aalborgensiske Loa med himmerlandske Leif i besætningen - det er dog ikke ham på billedet herunder!
 


Vi nød havnen og den sydfynske købstad, som helt sikkert godt kan blive et længere besøg værd en anden god gang. Vi skulle dog videre mod næste mål: Sønderborg. Det kom til at foregå med færgen fra Bøjden til Fynshav, men inden da havde vi kørt gennem smukt fynsk landskab og besøgt Fyns eneste rundkirke, som ligger i Horne tæt på færgebyen Bøjden.
 


Horne Kirke er på midten som en bornholmsk rundkirke, men er så med tiden knopskudt i begge ende og har fået tårn, så den i dag ligner en typisk dansk landsbykirke, der bare er blevet lidt rund på midten - det er vi jo andre, som nok også er blevet!
 


Tidligere blev de fine begravet inde i krypten, men det blev af hygiejniske grund forbudt på et tidspunkt. De fornemste og rigeste blev begravet tættest på alteret, men det kunne jo godt give præsten en lidt ubehagelig stank at stå i - derfra udtrykket "Stinkende rig", ifølge Troels Kløvedal.
 
Greven, som ejede kirken, opførte så et kapel, hvor hans forgængere og han selv og hans tre hustruer ligger begravet i sarkofager.
 


Færgeturen til Als gik problemfrit, og det var ligeledes problemfrit at finde frem til vores hotel i den sydlige del af Sønderborg.

De næste par dage, stod den på spejderlejr. Mere om det i næste blog.

Kategori: 2017

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby