Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Fårene samles...

08-07-2016
“Mæhhh, mæhhhh” - “Lay down!”
 

Fårene bræger og fårehyrden gjalder sine kommandoer til den ivrige fårehund, som er en hund efter at vise sin ejer, hvad den duer til.

En hyggelig aften i sommerhuset på Feddet i Risgårde bliver ikke mindre hyggelig af at se på, hvorledes fårene ude i engen samles ved hjælp af mennesker og en enkelt hunds samlede indsats. I første omgang går det ganske fint med at få fårene til i samlet flok at bevæge sig ud mod fjorden, hvor de skal ledes videre af en markvej til et nyt græsningsområde.
 


Men et par af de lidt større lam forstår åbenbart ikke helt spillereglerne - eller også synes de, at græsset er grønnere, der hvor de kom fra. Modsat resten af den 40-50 får store flok vælger de nemlig at begive sig tilbage mod kendt land. Fårehunden ser en opgave at udføre og farer hurtigt forbi lammene i et forsøg på at få dem til at ændre beslutning - og retning. Det lykkes kun delvist, og så må menneskene træde hjælpende til - det sorteste får i familien bliver simpelthen båret på plads!
 


Efterhånden kommer der samling på tropperne, og alle kan komme på nyt græs lidt længere ude i engene.

Det var vist derude, at en ulv for et par år siden, nakkede et af fårene.

Måske er det derfor, der er nogle, som ikke vil med.

Under alle omstændigheder en herlig oplevelse at få med, medens kødet (kylling - ikke får) steger på grillen ved sommerhuset.

Kategori: Juni-juli 2016

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby