Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Rare birds

04-07-2016
Det hele begyndte med gåsegribbe en søndag formiddag. En ganske unik uge med fuglefoto her i det vesthimmerlandske.
 


Gribbene gav mig mod på mere, så da jeg en dag var i Haverslev for at aflevere Morten fra morgenstunden (han skulle på arbejde), var der ikke langt fra tanke til handling. Lille Vildmose er et populært og godt sted at fotografere fugle - så jeg kørte en tur i mosen. Det sker af kringlede veje, når man kommer på den anden side af Terndrup, men det er hele turen værd.
 


I vildmosen er der et net af veje, som går på kryds og tværs - et par er asfalterede, men ellers foregår det på grusveje. Fra vejene er der et godt udsyn over mosen, og man skal ikke køre langt, før de første fugle viser sig. Og da bilen samtidig er et godt fotoskjul, ikke mindst i vildmosen, hvor de øjensynligt har vænnet sig til de firehjulede, giver det gode muligheder for at komme så tæt på, at man kan få gode billeder.
 


På min tur gennem vildmosen så og fotograferede jeg rørhøg, traner og tårnfalk samt rådyr.
 


Det er bestemt ikke sidste gang, jeg skal på fototur i mosen. Næste gang skal det helt sikkert være ved morgen- eller aftentid, hvor lyset er rigtig godt og hvor der måske er endnu flere dyr og fugle at se. I tillæg kan man måske også få en elg i søgeren, som min gamle skole- og fotoven Jesper Dovregubben Hansen gjorde det forleden.
 


Ugen sluttede næsten som den begyndte, for søndag eftermiddag var vi en tur på “Feddet” i Risgårde, hvor det lykkedes mig at fange en skestork i flugt. Jeg har længe observeret den smukke fugle i det fjerne ude på engene, men nu lykkedes det endelig at fange den tæt på.
 

Efter sådan en uge med mere eller mindre sjældne fugle, skal man naturligvis lytte til et gammelt favoritband fra 70’erne: Rare Bird...
 

Kategori: Juni-juli 2016

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby