Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

San Francisco og Alcatraz

01-08-2014
Turen fra Watsonville til San Francisco gik bedre end man kunne have frygtet. De store udfletninger på motorvejene kan til tider godt være en prøvelse, og det kan være sin sag, når man skal skifte bane fra højre og 7 baner mod venstre!
 


Vi forsøgte at køre direkte til hotellet for at tjekke ind, inden vi skulle aflevere bilen. Men at finde en parkeringsplads er lidt af et lotteri, så efter at have forceret et par byens stejle gader et par gange, besluttede vi hurtigt, at det nok ville være lettere at aflevere bilen og så tage en taxa til hotellet. Som sagt, så gjort. Det blev en minderig taxatur op og ned af de stejle gader, som ofte ender i kryds med almindelig vigepligt. Chaufføren var ret så ofte oppe at stå på hornet, når der holdt en lidt for langsom bilist i krydset på bakken længere oppe, så vi fik en anderledes køretur i San Francisco.

Efter at have fået vores værelse gik vi en tur gennem Chinatown, som lå lige om hjørnet i forhold til hotellet. En bydel, som vist aldrig sover og som formentlig er blandt de største kinesiske bosættelser udenfor Kina. Her kan købe stort set alt, men man skal se sig godt for og være på vagt, ellers kan man godt komme til at gøre en dårlig handel.

Chinatown går over i North Beach, og forskellen fra så at sige den ene gade til den anden er påfaldende. Pludselig er det kinesiske afløst af italienske restauranter og cafeer og det kinesiske sprog er afløst af italienske gloser. En sjov oplevelse.
 


Vi gik ned mod havnen til Fishermans Wharf, som er en stor turistmagnet - ikke mindst på grund af søløverne ved Pier 39. Det er også i dette område, der er busture, færgeture og afgange til Alcatraz. Gadegøglerne og tiggerne sætter deres præg på bybilledet - også her!
 


Lørdag morgen tog vi selv turen til Alcatraz. Det er en meget populær tur, som man skal bestille uger i forvejen. Det havde vi også gjort, men da vi stod ved billetlugen fortalte de, at vores billetter var til dagen før, selv om den aktuelle dato stod på vores bekræftelse. Tingene løste sig dog, og vi slap med på færgen til fængselsøen, som engang var næsten umulig at flygte fra og som i dag er næsten umulig at få billet til - hvis man da ikke har forudbestilt!

 
På Alcatraz kan man selv gå rundt, eller man kan tage på guidede ture. Den mest populære er den audioguidede tur gennem celleafsnittet, hvor man via et headset får fortalt historier fra øens tid som fængsel. Tidligere ind- og ansatte fortæller om dagligdagen, flugtforsøgene og om de sidste fanger, som forlod øen. En rigtig godt og prisbelønnet audio, som bestemt kan anbefales, hvis man skal besøge Alcatraz.
 


Resten af lørdagen blev brugt på at få klaret reservationer af fly og et besøg i et af verdens største supermarkeder, inden vi via Union Squarre returnerede til hotellet og begyndte at pakke til hjemturen.

Søndag eftermiddag gik det så atter mod Danmark, hvor vi landede mandag eftermiddag efter fire helt fantastiske uger i USA.

Tak til alle, som har fulgt med her på rejsebloggen.

Kategori: Juli 2014

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby