Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Crazy Horse og Needels Highway

09-07-2014
 
Med et monument som Mount Rushmore placeret i Black Hills, som er oprindeligt indianerland, opstod der hurtigt et ønske om at skabe noget, som ikke bare lignede Børglums værk, som som skulle overgå det i størrelse og pragt.

Der er kun 30 miinutters kørsel mellem de to monumenter. Crazy Horse blev påbegyndt i 1948 - 7 år efter at man stoppede arbejdet på Mount Rushmore - og fortsætter stadig den dag i dag.

Det er kunstneren Korczak Ziólkowski, som startede projektet med Crazy Horse efter anmodning fra lokale indianere. Ziólkowski døde i 1982, men projektet føres videre af hans hustru, børn og børnebørn. Der er ingen offentlige midler involveret, alt finansieres gennem donationer og indtægter fra turister som os.
 


Ansigtet på Crazy Horse er færdigt, og man er nu i gang med hans arm,som skal pege ud over Black Hills - indianernes land. På bjerget har man optegnet konturerne af den hest, som Crazy Horse rider på. Når det hele står færdigt om måske 100 år, vil skulpturen være mere end 200 meter lang og 175 meter høj - den største i verden.
 


I planerne for området indgår også at skabe et helt samfund med hospital, museum over indianernes historie, universitet og meget mere.

Fra Crazy Horse gik turen videre af Needles Highway, som er en smuk tur, der snor sig op gennem bjergene, hvor sælsomme klippeformationer står som nåle i landskabet - et par stykker sågar med nåleøjne skabt af vejr og vind. Undervejs kører man gennem flere tunneller, som kun kan passeres i ét spor - sjovt og spændende.
 

Hjemme i Sturgis kørte vi sammen med alle de lokale ud til byens rodeostadion, hvor der denne aften var stort fyrværkerishow i anledning af nationaldagen.
 
 


Således sluttede en begivenhedsrig dag med et smukt syn, som i næsten en time lyste himlen op over bikerbyen Sturgis.
 

Kategori: Juli 2014

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby