Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Mount Rushmore

08-07-2014
 
4th og July. Tidligt op og spise morgenmad, så vi kunne komme af sted til Black Hills, hvor vi bl.a. skulle besøge Mount Rushmore - det berømte bjerg med fire amerikanske præsidenter udhugget i kæmpestørrelse direkte i klippen.

Turen gik via Rapid City, og andre havde øjensynligt fået samme ide som os denne dag: Tidligt af sted for at undgå den værste myldretid på nationaldagen. Vi mødte mange fuldt læssede biler og et væld af motorcykler i alle afskygning: to hjul, tre hjul og fire hjul!

Det sidste stykke op mod Mount Rushmore var spændende: Hvornår ville de fire markante ansigter dukke frem? Morten spottede dem først, men vejen svingede og de forsvandt af syne. Det gjorde de dog ikke, da vi havde sat bilen i det store parkeringshus, som er bygget ved bjerget. Via et flot indgangsparti gik vi op gennem en flagallé med de amerikanske staters flag, medens præsidenterne i baggrunden betragtede det hele med ansigterne lagt i stenfolder.
 


Vi var som skrevet tidligt på færde, så der var god plads på den store udsigtsplatform, hvor vi hjalp andre med at tage familiefotos og også selv fik en venlig herre til at tage et billede af os med monumentet i baggrunden. Vi gik en tur på præsidenternes sti, som gav mange flotte vinkler at beskue kunstværket fra - og der blev naturligvis fotograferet lystigt undervejs.

Stien førte til et lille museum, som fortalte om Boerglums arbejde med det store projekt. Han har rødder i det nordjyske og voksede op i USA som søn af en udvandrer fra Vendsyssel.

På museet kunne man bl.a. se en stor model, som viste de fire præsidenter i næsten fuld figur, som det oprindeligt var planen at lave dem. Men økonomi og anden verdenskrig kom på tværs af det store projekt, som er endt med at se ud, som vi kender det: Præsidenterne Washington, Jefferson, Roosevelt og Lincoln smukt udhugget og stående som et symbol på det moderne Amerika.
 


For mig, som er vokset op med Hitchocks “Menneskejagt”, hvor en del af handlingen foregår på Mount Rushmore, og med Deep Purples album “In Rock” med gruppens fem medlemmer udhugget i Mount Rushmore i stedet for det fire præsidenter, står stedet som noget, jeg altid har ønsket at opleve. Og jeg må erkende, at det var en af de helt store oplevelser at få med.

Billederne, som ledsager denne blog, er alle taget 4. july 2014 på Mount Rushmore.
 
 

Kategori: Juli 2014

Kommentarer

 • #1
 • Tanten
  08-07-2014 21:31
  Dejligt at kunne følge jer. Preben ligger med sin iPad og følger også med her ;-) God videre tur!


 • #2
 • Jesper Hansen
  09-07-2014 23:43
  Nu venter jeg bare på photoshop-udgaven med Per Lyngby mellem præsidenterne...


1 

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby