Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Festlige dage i Hamborg

11-08-2013
I denne sidste blog fra Hamborg skal det dreje sig om tivoli, gayparade og en smuk park.
 
Mange forbinder Hamborg med HSV, når man snakker fodbold. Det er da også byens største og rigeste klub, men inde midt i byen ligger FC St. Pauli - arbejdernes klub med de engagerede fans, som kalder sig piraterne. Selv hjørneflagene på stadion er lavet som piratflag. Man skal købe billetter lang tid i forvejen, hvis man vil ind og se holdet, som for et par sæsoner siden var i Bundesligaen men som nu spiller i den næstbedste række.
 
Når sæsonen starter spiller St. Pauli som regel ikke på hjemmebane før i slutningen af august. Det skyldes at parkeringspladsen og det store grønne område ved siden af stadion fra midt i juli til midt i august er omdannet til en kæmpestor tivolipark: Hamburger Dom. Og ja, det er stort. Meget stort. Her finder man rutschebaner så store som i Københavns Tivoli, vandrutschebaner som man finder i Fårup Sommerland og bamsetombolaer så store som huse i flere etager.
 
 
Dom er et imponerende syn, specielt om aftenen hvor mørket falder på og de mange lys fra attraktionerne danner en flot kulisse mod aftenhimlen - om fredagen suppleres dette syn med et imponerende fyrværkeri. Man kan gå mere end 3 kilometer gennem tivoliet, hvor vognene med forlystelser og boder står tæt på begge sider!
 
Farverigt var det også lørdag, hvor den centrale del af byen var spærret af for at give plads til Christopher Street Parade - paraden, hvor bøsser og lesbiske drager gennem byen. Nogle i farvestrålende og imponerende udklædninger, andre er blot med på ladet af store lastbiler, hvor de har gang i en stor fest. Ganske befriende og livsbekræftende at overvære, og man kan ikke lade være med at tænke tilbage til nazityskland, hvor folk kunne komme i fængsel eller kz-lejr for at have afvigende seksualitet. Vi oplevde kun glæde, fest og farver både blandt deltagerne og blandt publikum, hvor en enkelt mand med et dommedagsbudskab ikke tiltrak sig meget opmærksomhed.
 
 
Storbyferie er ensbetydende med, at man går meget, og at man ofte er omgivet af mange mennesker - ikke mindst når der er parade. Så er det altid afslappende at finde ind i en grøn oase i form af de mange og flotte parker, som findes i Hamborg. Her er masser af græs, smukke planter og rislende vand, som giver fred i sjælen, medens man hviler benene på en bænk eller i en af de solide stole, som står overalt i parkerne.
 
 
Såvel i parkerne, som på de mange broer i havneområdet finder man et verdensomspændende fænomen, hvor forelskede unge par meget symbolsk placerer en hængelås med deres navne på broen. Nogle steder hænger der bare en enkelte, andre steder hænger der flere hundrede. En god forretning for låsesmeden, som sælger disse hængelåse, skulle man mene.
 
 
 
Efter 3-4 dage med masser af oplevelser gik turen atter mod nord, hvor der nu står arbejde på programmet. Vi voksne har været i gang i en uge, medens drengene starter i skole på mandag.
 
I øvrigt skal jeg på medarbejdertur med min efterskole senere på efteråret. Turen går til - Hamborg...

Kategori: August 2013

Kommentarer

  • #1
  • Per W
    12-08-2013 18:25
    Knald-gode billeder! Tak for turen, og god tur til efteråret. Husk at besøge Fischmarkt ;-) Måske med off. transportmidler?


1 

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby