Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

På og under Elben

09-08-2013

Når man er i en storby, hvor der er mulighed for en havnerundfart, så er det en mulighed, man bør udnytte. Ikke mindst, når temperaturene når de 40 grader, som de gjorde i Hamborg i sidste uge. Ikke at det hjalp vildt meget, men lidt kølig brise fik vi da ind imellem.

Havnen har altid været livsnerven i Hamborg. Her fra Elben har den nordtyske by haft forbindelse til hele verden, hvad man da også mærker på byen generelt, hvor der er mange forskellige nationaliteter og bydele med særlige præg. For eksempel er der gader, hvor der især er portugisiske og spanske restauranter - helt sikkert en udløber af, at søfolk fra disse egne på et tidspunkt har bosat sig i Hamborg.

Når man sejler rundt oplever man byen fra en ny side, og man bemærker, hvor mange kanaler og broer der er i byen, som vist må være Nordeuropas svar på Venedig. De store containerskibe dominerer, og man kan ikke undgå at lægge mærke til en kaj, hvor et 10-etagers containerskib er klar til at laste udrangerede europæiske biler, som åbenbart sagtens kan finde anvendelse i Afrika.

Da vi nærmer os den centrale del af havnen er det et stort krydstogtskib, som falder i øjnene. Flydende luksus i flere etager med svømmepøl og tennisbaner på øverste dæk.

Man kan også konstatere, at byen er ved at gøre havnen til noget mere mondænt. Overalt rives ned og bygges op - kontorer og lejligheder skyder op alle steder. Og centralt i havnen er man i gang med at bygge et musikhus - en markant og karakteristisk bygning, som placeres ovenpå et tidligere kakaolager på en ø i havnen. Som der er tradition for ved den slags prestigeprojekter, er det allerede blevet forsinket flere gange og det er allerede blevet meget dyrere end forventet. Men flot er det.

Ved Landgangsbrücke ligger de mange turbåde til, her ligger også flere museumsskibe, og det er også herfra, at man bliver sejlet over til Elbens sydside, hvis man skal i teateret og se musicalen Der Koenig der Loewen, som vist har spillet gennem en længere årrække.

Fra landgangsbroen kan man gå lidt længere hen til et stort hus med kuppelformet tag. Det er nedgangen til den gamle Elbtunnel. Uanset om man er i bil, på cykel eller til fods, tager man med elevator 24 meter ned, hvor man så kan tage turen gennem den 426 meter lange tunnel, som blev påbegyndt i 1907 og indviet i 1911.

En tur gennem den gamle tunnel er et must, når man er i Hamborg, og som tillægsgevinst får man et flot vue over byen, når man kommer op på den anden side.


Kategori: August 2013

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby