Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Surfers Paradise

17-07-2013

For mange år siden besøgte jeg i Australien en by, som hedder Surfers Paradise. Efter et par småture rundt i det nordjyske i denne uge, kan vores landsdel vist godt få samme betegnelse.

Ved Trend kan man således på dage med god vind se og opleve kitesurfere i action på Limfjordens bølger. Her surfer man på et meget lille board, som ikke har påmonteret et traditionelt sejl. I stedet består sejlet af en slags drage, som hænger højt i luften og giver masser af fart og muligheder for at lave tricks. Det er således ikke ualmindelig at se surferen blive hævet 5-6 meter op over vandet, hvor der så kan laves forskellige småtricks på og med boardet.

Kører man lidt længere væk, til Klitmøller ved den nordvestjyske kyst, kan man også se masser af surfere. Rigtig mange, faktisk. Stedet har fået navnet “Cold Hawaii” og er i surferkredse kendt for rigtig gode bølger, som på en god dag godt kan lede tankerne hen på Californiens eller Hawaiis legendariske brændinger med perfekte surfbølger. Helt så vildt var det ikke, da vi onsdag lagde vejen forbi, men man fornemmede klar at surfmiløjet har fat i Klitmøller. Surfskoler, autocampere med surfboards på taget og folk, som er på vej til eller fra “The Bay” med et surfboard under armen.

Ude i brændingen kan man se surfere på alle niveauer muntre sig - alle kæmper for at ramme den rigtige bølge, så man kan komme op på boardet og surfe over vandet. Uden at være ekspert kunne jeg se forskellige typer af boards og teknikker - fra de klassiske med mand og board til mere sofistikerede med meget store boards og en slags pagaj eller padle, som både bruges på vej ud og på vej ind - så det ud til.

Kitesurfere så vi ikke meget til denne dag i Klitmøller, kun en enkelt, som var ved at lære at styre sejlet i vandkanten. Men her er skam også kite’re, de skal sikkert bare have mere vind end den forholdsvis lette brise, som luftede ind over Klitmøller denne sommerdag.

Det blev naturligvis til en række billeder fra “Surfers Paradise” i det danske.


Kategori: Juli 2013

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby