Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Cabaret

18-03-2013

I sidste uge tog jeg mit fotohold på efterskolen med på en lille eskursion til Aars. Målet var musikhuset Alfa, hvor vi overværede - og fotograferede - generalprøven på dette års Cabaret Alfa.

Sådan en øvelse er god for eleverne. Dels fordi, de kommer til at fotografere andre end dem selv og deres kammerater, som jo ofte må stå for skud hjemme på efterskolen. Dels fordi sådan en forestilling giver store udfordringer med hensyn til lys og med hensyn til at overskride sin blufærdighed ved at fotografere andre mennesker. Samtidig skal man, efter min mening, agere diskret og stilfærdigt, så man forstyrrer aktører og publikum mindst muligt. Det beytyder naturligvis, at det er bandlyst at anvende blitz sådan en aften!

Der kommer flere gode skud ud af anstrengelserne, og jeg må erkende, at moderne spejlreflekskameraer klarer sig rigtig godt, når der skrues op for ISO, som er en nødvendighed, når lyset er sparsomt. De fleste billeder denne aften blev skudt på ISO 1600 og 3200 - noget som før i tiden ville give grynede og uskarpe billeder, men som nu giver ganske fornuftige billeder.

Vi sendte naturligvis billederne til cabaretfolkene, som var rigtig glade for dem. Faktisk er der allerede lagt op til et fremtidigt samarbejde, hvor vi kan hjælpe Cabaret Alfa med fotos, medens de kan lægge scene og optræden til en god fotoøvelse - de kommende HCI-elever kan godt begynde at glæde sig!

Jeg havde naturligvis også selv mit udstyr med til generalprøven, da jeg simpelthen ikke kan lade være med at fotografere, specielt ikke, når det er under udfordrende lysforhold, som sætter fotograf og kameraudstyr på prøve.

Et par af mine bedste skud ledsager denne blog.

 

 


Kategori: Marts 2013

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby