Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Shine on brightly

16-03-2013

For et par år siden bloggede jeg begejstret om Procols Harums nytårskoncert med radiounderhldsningsorkestret og DR’s kor i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. I samme forbindelse skrev jeg, at kom bandet igen på de her kanter, ville jeg nok være at finde blandt publikum igen.

Fredag stod Procol Harum så igen på scenen i Aalborg og igen med kor og orkester til at give den storladne musik den rette lyd. Jeg var naturligvis på plads igen, og denne gang er min begejstring ikke mindre - tværtimod.

Samspillet mellem gruppe, orkester og kor sad lige i skabet - denne gang uden alt nytårshalløjet, hvilket bekom mig fint. Det betød måske også, at det var et mere dedikeret Procol Harum publikum, som havde indfundet sig. Og så var der to numre på repetoiret denne gang, som vi ikke fik sidst: “Whailing Stories” fra albummet “Home” og “In Held 'Twas In I” fra “Shine On Brightly” - begge numre er også med på “Live In Edmonton” fra 1972. Og begge numre med en dramatisk opbygning, hvor den store orkesterlyd og det flotte kor virkelig kommer til deres ret.

Blandt andre højdepunkter fra denne fine aften i Aalborg var “Broken Barricades”, “Homburg”, “Simple Sister”, “Grand Hotel” og “Fires Which Burn Brightly”.

Som modvægt til denne storladne musik burde man jo finde en punkkoncert, som gjorde oprør mod den slags og søgte tilbage til de mere primitive musikalske rødder. Begge har sin berettigelse og charme, men der er ikke så mange punkere, som har holdt musikken gående....


Kategori: Marts 2013

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby