Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Floorball

15-03-2013

Der har været lidt ro på bloggen på det seneste, hvor begrebet heldagsskole ikke helt slår til for mit vedkommende - 4 af de seneste 6 dage har arbejdet kaldt i minimum 14 timer pr. dag. Men det har været gode dage med supersøde, glade og motiverede efterskoleelever og med herlige kolleger. Så ingen beklagelser her, bare en smule almindelig træthed.

Men i dag er fredag og fridag, og så kan bloggen jo med rette få lidt opmærksomhed.

Mandag var jeg sammen med min gode kollega Jens til Nordjyske Mesterskaber i floorball for efterskoler. Floorball er et spil, som har godt fat i det nordjyske, hvor der er klubber i bl.a. Frederikshavn, Brønderslev, Aalborg og Hjørring. Vi mærker det også og får hvert år et par elever, som har dyrket sporten i klub.

Nogen tænker måske hockey med plaststave, som vi spillede det i folkeskolen. Helt sådan er det ikke - stavene er noget kraftigere, hvilket giver øget skudkraft. Som følge deraf er målmændene også udstyret med kraftige dragter og fullfacehjelme, så de ikke får skader, når de står for skud. Faktisk ligner floorball mere ishockey, polo eller bandy. Man spiller i en hal, der er bander rundt om banen og det er tilladt at gå til den rent fysisk - til en vis grænse. Skulderskub er tilladt, hvilket af og til giver drabelige nærkampe, hvor spillere og stave vælter rundt på banen eller ud over de lave bander.

Fart og tempo er nøgleord for spillet, som veksler hurtigt mellem forsvar og angreb, så akkurat som i ishockey skal der skiftes tit, så der kan komme friske kræfter på banen.

I tilfælde af uafgjort i finalekampene går man til straffeslag, som er efter samme model som i ishockey. Spilleren starter med bolden fra midten og skal bevæge sig ned mod målet og afslutte uden på noget tidspunkt at stoppe op eller løbe baglæns. En intens duel mellem spiller og målmand!

Ved stævnet i mandags kom både drengene og pigerne helt frem til finalerne, hvor de dog måtte stække stave i kamp mod hjemmeholdet Hørby, som med sin nære placering ved Frederikshavn og Brønderslev har godt fat i floorballspillerne. Vi kunne dog matche dem, pigerne tabte første efter straffe og drengene måtte se sig slået på et mål 7 sekunder før tid.

Pigernes præstation skal ses i relation til, at de slet ikke har det som valgfag. De havde en enkelt træning ugen før stævnet og skulle lige starte dagen med at få repeteret reglerne!


Kategori: Marts 2013

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby