Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Kids Volley

31-01-2013
Onsdag havde jeg en flok elever med på den lokale folkeskole i Haverslev. Her skulle de deltage som holdledere, coaches og dommere ved et stævne i Kids Volley for elever fra 3. klasser i området.
 
Kids Volley er et meget poulært spil i folkeskolen - ideen er vist hollandsk og bygger på det princip, at det er delt op i forskellige levels, niveauer, som er tilpassset spillernes motoriske formåen. I starten kaster og griber man bolden, og via de forskellige levels sættes der efterhånden flere og flere rigtige volleyslag ind i spillet. Det gør, at børn kan spille volley helt nede fra 6- års alderen - og få udbytte af det.
 
Normalt spilles der på en badmintonbane med nettet sat i 2 meters højde. På level 2, som var det level, vi spillede på forleden, skal man kaste bolden over nettet med underhåndskast, overhåndskast med 2 hænder eller smashkast, som er med een hånd. Alle kastene ligner bevægelsesmæssigt det man gør, når man laver baggerslag, fingerslag og smash i volley. Målet er at få bolden til at ramme gulvet på modstandernes side - sker det, "dør" den spiller, som skulle have grebet bolden i området. Man fortsætter indtil et hold har ryddet modstandernes banehavldel, hvilket giver et point, og så starter man på et nyt sæt. På level 2 kan man befrie døde spiller ved at modtage bolden med et baggerslag, som efterfølgende gribes af en medspiller. Det ligner jo rigtig volley, og belønnes altså med en befrier.
 
Mine 17 elever gjorde det aldeles fremragende forleden. De var super gode til at vejlede og hjælpe børnene, og forstod også at tage det nødvendige ansvar, når der skulles dømmes i kampene. Det var også helt klart, at 3. klasse eleverne så op til "de store" over fra efterskolen, selv om et hold bestående af 4 drenge bestemt ikke var helt tilfredse med at få 2 store piger som holdledere. Det gik nu meget godt - både drengene og de store piger var rigtige gode og gik vist ubesejrerede gennem dagen.
 
 
Efter 5 timer i en hal med ganske larmende 9-årige var det en flok trætte men også glade HCI-elever, som kunne drage hjem til roen på deres egen skole med masser af ros i bagagen.
 
Vi er helt klart klar igen næste år.
 

Kategori: Januar 2013

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby