Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Steder med sjæl

02-12-2012
Lørdag var hele familien i det lokale forretningscenter, hvor man i hele december kan se en lille udstilling: "Steder med sjæl".
 
Det er Kulturstyrelsen og Realdania, som har lavet udstillingen, der i plancher og computershows viser og fortæller om fredning og bevaring af bygninger med kultur - og sjæl. Lokalt er det Vesthimmerlands Kommune, som har stået for at opbygge udstillingen, som man også har suppleret med en del af en gammel indgangsportal fra Farsø Station - en bygning med sjæl, som desværre blev revet ned i 1977.
 
 
Skæbnens ironi vil desuden, at udstillingen næsten på meteren er placeret på det sted, hvor en anden af byens flotte gamle bygninger var placeret. Her lå nemlig den flotte gamle præstegård, som blev revet ned i 1974. Jo, 1970'erne var i sandhed et årti, hvor udvikling var vigtigere end bygninger med sjæl i den daværende Strandby-Farsø Kommune.
 
 
På udstillingen kan man se og stemme på 10 udvalgte lokaliteter i Vesthimmerlands Kommune, som passer ind i temaet. Man kan i øvrigt også se stederne og stemme på dem ved at klikke på billedet herunder:
 

Kategori: December 2012

Kommentarer

  • #1
  • Erik Jacobsen Burmølle
    09-12-2012 12:20
    Det bringer mange minder frem både stationsbykningen hvor posthuset også var i mange år. Men den smukt belikkende præstegård der var midt i byen og som bandt Nørregade og Søndergade så elegant sammen, fårstår godt debatten den gang.


1 

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby