Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Ugens foto #38

01-10-2012
I denne uge har jeg været lidt udenfor den normale matrikel for at tage det udvalgte billede.
 
Billedet viser det tilsandede fyr ved Rubjerg Knude i Vendsyssel - et fantastisk område, hvor naturen ofte viser sin magt - ikke mindst ved den nærliggende Mårup Kirke, som ligger tæt på skrænterne, der til stadighed nedbrydes af havet. Nu er kirken stort set fjernet, inden havet tager den. Tilbage står nogle rå vægge og dele af den gamle kirkegård med det store anker fra den engelske fregat Crescent, som strandede ud for kysten i 1808. En del af besætningen overlevede, andre var ikke så heldige. Nogle af dem ligger begravet i en fællesgrav på kirkegården. Vraget ligger fortsat ud for kysten, hvor der nu er dykkerforbud efter at dykkere og skattejægere ikke kunne dy sig for at udforske det og finde souvenirs fra Englandskrigene i begyndelsen af 1800-tallet.
 
Da jeg i sin tid arbejdede to år i Horne ved Hirtshals, fik jeg for alvor øjnene op for, hvor meget flot natur, der er i Vendsyssel. Da jeg forleden var til jubilæum med et af mine elevhold på skolen, var det naturligt at kigge forbi nogle af de områder, som jeg ofte besøgte dengang - heriblandt altså Rubjerg Knud, Mårup Kirke og Lønstrup.
 
Om det tekniske er der at sige, at jeg har brugt mit spejlreflekskamera med en 70-300 mm telezoom, som kunne trække Rubjerg Knud ind helt ovre fra Mårup.
 

Kategori: Oktober 2012

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby