Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Fru Armanns pølsebod

17-01-2011

Nu har jeg jo blogget lidt om Grill Snack, som lå placeret i tilknytning til Storm T i Nørregade. Det vil derfor være nærliggende også at se på et par af byens andre “spisesteder” fra 1970’erne.

Pølseboder og grillbarer har ofte en strategisk god beliggenhed i nærheden af ølstuer, værtshuse o.l. Sulten har det jo med at melde sig, når først der er røget et par øl indenbords...

Et af Vesthimmerlands førende balsteder i 1970’erne var så ubetinget Hotel Farsø, som tiltrak fest- og danseglade mennesker fra et stort opland. Da stedet var på sit højeste, kunne man gå til bal på hotellet fredag, lørdag og søndag! Det helt store bal var 2. juledag, hvor folk stod som de berømte sild i en tønde i såvel balsalen, på balkon'en og i den tilstødende Tordenkalv.

Disse baller blev som regel afsluttet med, at man kunne købe rygende varm suppe, som kromutter Maren Laigaard kreerede i køkkenet med sit personale. Kunne man ikke vente så længe, var der mulighed for at få sig en “hotter” lige udenfor hotellets balsal. I naboejendommen havde fru Armann Andersen en lille is- og pølsebod, som i en periode også var åbent om aftenen, når der var bal.

Pølseboden var af den klassiske slags, hvor kunderne stod udenfor og fik serveret maden, medens man kunne mærke varmen og den karakteristiske duft komme ud af den lille serveringsluge.

Hvornår pølseboden blev etableret og hvornår den lukkede, husker jeg ikke. Men billedet her dokumenterer dens eksistens lige ved siden af hotellet. I vinduet til venstre for pølsebaren er der udstilling af vvs-artikler, da fru Armanns søn drev blikkenslagerforretning i byen på den tid.


Kategori: Januar 2011

Kommentarer

  • #1
  • Annli Kaldahl Andersen
    15-08-2015 02:26
    Kære Per Lyngby

    Min farmor Jenny Andersen ejede huset i Søndergade og drev pølseboden ved siden af Hotel Farsø. Min farmors forældre hed Pedersen, og de var de første ejere af Hotel Farsø. Min farmors søn hed Armann Andersen. Han drev efter sin fars død (Svend Andersen) VVS-virksomhed både fra Søndergade og fra Industrivej 1.

    Med venlig hilsen
    Annli Kaldahl Andersen


1 

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby